EPIDEMIOLOGÍA NUTRICIONAL
Asignatura Optativa 4º Curso - Especialidad: Asistencial
Para obtener datos sobre ubicación, ediciones y número de
ejemplares de las obras recomendadas consulte el catálogo de la B.U.C.
- Ahlbom A, Norell S. Fundamentos de epidemiología. Siglo Veintiuno Editores, S.A. Madrid. 1995.
- Bendich A, Deckelbaum RJ (eds). Preventive Nutrition. The comprehensive guide for health professionals. Humana Press. New Jersey. 1997.
- Bingham SA. Aspects of dietary survey methodology. Nutr Bull. 1985;44/10-2:90-103.
- Bingham SA, Current intake. En: Design concepts in nutritional epidemiology. Margetts BM,
- Colimon K.Fundamentos de epidemiología. Ediciones Díaz de Santos, S.A. Madrid. 1990.
- Dawber TR. The Framingham study. The epidemiology of atherosclerotic disease. Harvard University Press. Londres. 1980.
- Fidanza F (ed). Nutritional status assessment. A manual for population studies. Chapman & Hall. Londres. 1991.
- Gurr M. Nutritional and Health Aspect of Sugar. Evaluation of findings. Ed. International Life Scinces Institute (ILSI). Bruselas. 1995.
- Gurr M. Alcohol. Health issues related to alcohol consumption. International Life Sciences Institute (ILSI). Bruselas. 1996.
- Gurr M, Asp N. Dietary Fibre. International Life Sciences Institute (ILSI) Bruselas. 1994.
- Hautvast JGAJ, Klaver W (eds). The diet factor in epidemiological research. EURONUT. 1982.
- James WPT. Nutrición saludable. Prevención de las enfermedades relacionadas con la nutrición en Europa. SG Editores. Barcelona. 1994.
- Jenicek M. Epidemiología. La Lógica de la medicina moderna. Ed. Masso S.A. Barcelona. 1996.
- Kleinbaum DG, Kupper LL, Morgenstern H. Epidemiologic research. Principles and quantitative methods. Van Nostrand Reinhold Company. Nueva York. 1982.
- Kohlmeier L (ed). The diet history method. Smith-Gordon. Londres. 1991.
- Kohlmeier L, Helsing E (eds). Epidemiology nutrition and health. Smith-Gordon. Londres. 1989.
- Kok FJ, Van't Veer P (eds). Biomarkers of dietary exposure. Smith-Gordon. Londres. 1991.
- Langseth L. Nutritional Epidemiology. Possibilities and limitations. Ed. International Life Sciences Institute (ILSI). Bruselas. 1996.
- Langseth L. Oxidants, Antioxidants, and Disease Prevention. Ed. International Life Sciences Institute (ILSI). Bruselas. 1995.
- Lizasoain L, Joaristi L. SPSS para Windows. Version 8 en castellano. Ed. Paraninfo. Madrid. 1998.
- Margetts BM, Nelson M (eds). Design concepts in nutritional epidemiology. Oxford University Press. Nueva York. 1991.
- Marr JW. Individual dietary surveys: purposes and methods. Wld Rev Nutr Diet. 1971;13:105-164.
- Moreu Jalón P. Estadística Informatizada. Aplicable a cualquier programa estadística. Ed. Paraninfo. Madrid. 1999.
- National Research Council. Diet and health. Implications for reducing chronic disease risk. Report of the Committee on Diet and Health, Food and Nutrition Board, Commission of life Sciences. National Academy Press. Washington, DC. 1989.
- Organización Mundial de la Salud. Factores de riesgo de enfermedades cardiovasculares: Nuevas esferas de investigación. Serie de Informes Técnicos. Nº 841. 1994.
- Rothman KJ. Epidemiología moderna. Ediciones Díaz de Santos, SA. 1987.
- Serra Majem Ll, Aranceta J, Mataix J. Nutrición y salud pública. Métodos, bases científicas y aplicaciones. Ed. Masson. S.A. Barcelona. 1995.
- Truswell S. Dietary Fat. Some aspects of nutition and health and product development. International Life Sciences Institute (ILSI). Bruselas. 1995.
- Willett W. Nutrictional Epidemiology. Oxford University Press. Oxford. 1998.
- World Cancer Research Fund. American Institute for Cancer Research. Food, Nutrition and Prevention of Cancer: a Global Perspective. 1997.