Ir al contenido

Biblioteca de la Universidad Complutense de Madrid

Sábado, 20 de abril de 2024

Inicio | Secciones | ¿Quiénes somos? | Equipo E-Innova | ¡Publica con nosotros! | Revistas culturales

Homenatge als companys desapareguts a Mèxic

A setembre de 2014, en Mèxic, 43 joves companys estudiants de magisteri van ser, provablement, covard i vilment assassinats. Ens estranya que la notícia no haguera despertat una forta onada de solidaritat internacional entre els seus companys i companyes del món, potser haja sigut així però, ni la notícia en si mateixa amb tota la seua infinita violència, ni les respostes de la joventut que s'està formant per l'ensenyament, semblen haver sigut objecte d'excessiva preocupació pels canals oficials d'informació.

Hui només hi ha sospites de qui han estat els espantosos botxins i els motius pels quals s'ha consumat tan horrorós crim. El més probable és que no sapiguem mai tota la veritat, que aquesta notícia arribe a formar part de les coses que la gent corrent no ha d'arribar a saber mai, perquè si es sapigués, podrien trontollar les bases del domini del món tal i com s'ha establert: com una brutalitat sense contemplacions.

Potser que els responsables tinguen fins i tot el poder del silenci?

Però -malgrat l'interès per enllestir amb el Principi de Justícia Universal per facilitar la impunitat dels pitjors criminals del món-, aquells que s'alcen per expressar la seua solidaritat amb els seus companys i companyes de la Facultat d'Educació UCM que no obliden, ni oblidaran, fins a aconseguir que el món siga un lloc digne per als éssers humans amb dignitat, utilitzant l'arma més poderosa de totes: les de l'educació i el coneixement.

Gràcies a l'alumnat de la Facultat d'Educació per prendre part als sentiments que ací s'expressen i per recordar-se mitjan aquest cartell, dels que com ells, participaven a la mateixa vocació: la de l'educació com arma poderosa per canviar el món.

Potser el cartell no aguante molt, ja sabem de la seua fragilitat, però hem volgut fotografiar-lo perquè, al menys, perdure al tems que aquesta revista es mantinga al servici dels ideals més bonics que inspiren a la tasca dels educadors i dels que volen ficar la cultura i la ciència al servei de les persones humils.

No és moment per entusiasmar-nos amb projectes ambiciosos, però continuarem en la lluita, en l'afany per crear eixa tant necessària Red Social d'Educadors del Món, vinculada a la nostra revista i a la nova E-innova Media (canal multimèdia d'intercanvi de projectes internacionals d'innovació educativa) perquè la veu de l'Educació arribi a ser tan forta i poderosa que siga temuda pels criminals i respectada, allà on s'escolti, per totes les persones de bé.

No ho dubteu, es farà justícia. 

 

Bookmark and Share

Comentarios - 0

No hay comentarios aun.


Logotipo de la UCM, pulse para acceder a la página principal

Copyright © 2017 E-Innova

ISSN: 2172-9204